„Két világ peremén...” Tapintható tárlat augusztus 20-án

2016. augusztus 20-án a Búcsú alkalmából Múzeumunk rendhagyó tárlattal várta kedves vendégeit. A „Mindent a szemnek – mindent a kéznek” sorozat harmadik kiállításán a búcsúhoz kapcsolódó és kapcsolható emlékeket mutattuk be.

A tárlaton hangsúlyosan kapott helyet a templomi búcsú központi alakja, Szűz Mária, akinek Mennybevételét augusztus 15-én ünnepeljük. Bemutattuk a Mária-tisztelet különböző rétegeit, hogyan jelent ez meg, illetve az idők során hogyan változott az egyszerű otthonokban, a zarándoklatokban vagy akár a hivatalos fizetőeszközökön. Különös színfoltja volt a kiállításnak a Rábaközi Madonna most először bemutatott tanulmányábrázolása.

Ugyanezen a napon, 1195. augusztus 15-én született városunk védőszentje, Páduai Szent Antal, akiről szintén megemlékezett a kiállítás.

Az egyházi emlékek mellett a 45 éve várossá avatott településünk egykori napjaiba és a 45 évvel ezelőtti ünnepségbe is betekinthettek az érdeklődők néhány érdekes tárgyon keresztül. Hamarosan „1971” címmel egy önálló tárlattal is megemlékezünk e jeles évfordulóról.

NYITVA TARTÁS

A MÚZEUM  KIÁLLÍTÁSAI A FELÚJÍTÁS IDEJE ALATT ZÁRVA TARTANAK!

   
   
   
   
   
   

 

KAPCSOLAT

Telefonszám: 06 96/261-527
Kapcsolattartó: Szalayné Galambosi Tímea
Email: muzeumcsornai [kukac] gmail [pont] com
Cím: 9300 Csorna, Szent István tér 34.
GPS koordináták:  47.6123887 / 17.249196
Oldaltérkép Powered by gp|Easy CMS