Régészet Napja Csornán

Május 30-án szombaton először került megrendezésre Csornán a Régészet Napja. A múzeum hátsó udvarán Államalapítás-kori lovagok táborában ismerhették meg a gyerekek, hogy milyen érzés lovagnak lenni, felpróbálhatták a páncélinget, sisakot és megpróbálkozhattak a bajvívással is, a Jaurinum – Győri Történeti Társaság hagyományőrző harcosai pedig párviadalok során mutatták be a X-XI. századi lovagi harcmodort.

Kézműves foglalkozások keretében a gyerekek lovagi lándzsát és sisakot készíthettek maguknak, középkori érmet domboríthattak, elkészíthették Csorna vezérleletének – a hun kori arany diadémnak – másolatát, és megpróbálkozhattak ősi fazekas technikákkal is.

Négy alkalommal, különféle korosztályoknak tartott Aszt Ágnes régész interaktív régészeti órát a múzeum kazettás termében. Horváth Róbert csornai amatőr szobrásznak Szalayné Galambosi Tímea igazgatónő adta át a Magyar Régész Szövetség Pro Archaeologia elismerő oklevelét, Csorna és környéke régészeti leleteinek, közös kulturális örökségünk elemeinek művészi megfogalmazásáért, az évszázados-évezredes, már a feledés homályába merülő tárgyi emlékeknek a Rábaköz közössége számára elevenné tételéért.

NYITVA TARTÁS

A MÚZEUM  KIÁLLÍTÁSAI A FELÚJÍTÁS IDEJE ALATT ZÁRVA TARTANAK!

   
   
   
   
   
   

 

KAPCSOLAT

Telefonszám: 06 96/261-527
Kapcsolattartó: Szalayné Galambosi Tímea
Email: muzeumcsornai [kukac] gmail [pont] com
Cím: 9300 Csorna, Szent István tér 34.
GPS koordináták:  47.6123887 / 17.249196
Oldaltérkép Powered by gp|Easy CMS